25 anys del nostre Institut

L’institut Montserrat Roig de Sant Andreu de la Barca celebra 25 anys, un quart de segle de reivindicacions, moltes ensenyances i valors.

Les preses d’un món que va a alta velocitat no sempre ens deixen valorar la importància que tenen els moments i etapes que passem a la nostra vida. Entre l’Escola i l’inici de nous projectes, laborals, universitaris o d’altres, el pas de l’educació secundària és un moment que probablement és poc valorat, tot i l’impacte que te en nosaltres.

Visitant l’exposició sobre els 25 anys de l’Institut Montserrat Roig

Sobre això reflexionava l’altre dia en l’acte pel vint-i-cinquè aniversari de l’Institut Montserrat Roig de Sant Andreu de la Barca. El centre on vaig estudiar, on iniciava el camí cap allò que anomenem la vida adulta. Moments acadèmics i personals de tot tipus, que em van acompanyar durant anys per aprendre i compartir valors.

Va ser emocionant recordar vells moments i alhora sentir l’impuls del nou alumnat. També retrobar-me amb alguns professors i professores. alguns ja jubilats com la Tinina, la Carme o fins i tot l’Andreu que feia anys que no veia. Gràcies a la feina (de molts i moltes) em vaig interessar per la història, la tecnologia, la literatura, la comunicació o els Drets Humans. És a dir, valors i nous projectes.

Commemorar aquests 25 anys del centre també és recordar la lluita i la reivindicació, com la que va fer possible la construcció del nou centre, deixant enrere els mòduls prefabricats que van acabar en condicions com a mínim inadequades (la exposició que es va presentar en deixa testimoni). La lluita de tota la ciutat, professorat, families i alumnat va fer possible que finalment es construís el nou equipament.

Justament, vaig tenir la sort de començar primer de la ESO en aquell nou espai. Ara, uns quants anys després ho recordo agraït per tants aprenentatges, valors i història.