Sant Andreu, una ciutat que creix com els més petits

Sant Andreu, una ciutat que creix com els més petits

orgull_nens nenesDiuen que els nens i nenes creixen per dies, i de fet quan estem un temps sense veure’ls (encara que sigui unes setmanes) sempre diem allò de “quant ha crescut!” o “si que ha canviat”.

Doncs, deixeu-me que us digui que a Sant Andreu de la Barca passa el mateix!

Qui ha marxat de la ciutat i al temps ha tornat es sorprèn dels avanços: “ara si que fa goig Sant Andreu” o “qui ho diria que tindríem una ciutat tan renovada”

De fet, aquest mes de maig, una vegada presentats els nous jocs infantils a la Plaça Federico Garcia Lorca, molt gent que havia estat un parell de dies fora comentava: però si això abans no estava així!

A Sant Andreu de la Barca sempre hem volgut millorar el present per garantir el futur, i sabem que això no és fa realitat amb simples discursos retòrics, sino actuant allá on cal.

I quina millora manera de començar que amb la infància. Cal fixar-nos, peró, que més enllà de la imprescindible acció social, en educació i salut, no podem menysvalorar àmbits com poden ser l’urbanisme i el territori, que ens afecten directament en el nostre mode de vida.

Engrandir els passejos i places, omplir de color els parcs i jardins és una forma d’atendre a la diversitat des dels més petits fins els més grans, dels homes i dones, de les persones amb movilitat reduida i dels i les esportistes, entre tants exemples.

No és menys cert afirmar que estem pintant els nostres carrers per assenyalar el camí dels qui son el nostre futur.

La millora dels parcs infantils encetada amb força aquest any suposa un pas més en aquesta ciutat creada entre tothom. Precisament, en breu s’hi afegirá una iniciativa que particularment m’agrada molt: els camins segurs escolars. Uns espais assenyalats per facilitar amb seguretat el camí dels nens i nenes cap a l’escola. Pot semblar molt metaforic, pero no és menys cert afirmar que estem pintant els nostres carrers per assenyalar el camí dels qui son el nostre futur.

Això no seria possible sense un govern municipal com l’actual, que segueix una estratègia progresista molt clara. Però aquesta feina tampoc podria ser realitat sense el suport dels ciutadans i ciutadanes que dia rere dia formen part d’aquest canvi, amb el seu treball, amb el seu suport i implicació: veins i veines, entitats, partits que aporten idees i  donen suport, etc.

Jo em sento orgullós d’un Sant Andreu de la Barca que s’uneix per omplir d’esbarjo, salut i educació als nostres nens i nenes!

Related Posts